2011. november 27., vasárnap

Gorissen, Burkhardt : Szabadkőműves voltam - Jelenlegi ára: 1 915 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Szabadkőműves voltamA könyv listaára: 2200 Ft. Leírás:
Se szeri se száma a szabadkőművességről szóló könyveknek, melyek vagy láthatatlan összeesküvőknek vagy a templomosok titkát őrző misztikus szervezetnek írják le a társaságot. A német újságíró könyve igazi kuriózum a témában, ugyanis 1997-es felvételét követő több mint tíz éves tagsága után, a német skót rítusú nagypáholy nagyszónokaként, 2008-ban hátat fordított a szervezetnek, hogy a katolikus egyházhoz térjen meg. Könyve, miként előszavában írja, nem leleplezés és nem árulás, hanem vallomás. Arról a kiábrándulásról szól, ami egy olyan embert ért a társaságban, aki valami igazi mélységet keresett, ám csak üres formaságokat, zavaros filozófiai keveréket talált, egy csomó rangkórságban szenvedő és felületes intellektusú kispolgárt. Egyszóval egy hanyatló történelmi képződményt. Gorissen szerint a szabadkőművesség azért botorkál a történelem senkiföldjén, mert a hatalom szelleme kivonult a páholyokból. A könyv természetesen egyfajta nézőpontot képvisel, és bár rendkívül eleven képet fest a társaságról egészen a rituálék és a baráti beszélgetések, találkozók már-már jegyzőkönyvszerű visszaadásáig, legalábbis különös, hogy tíz éven át hogyan lehetett azzal az érzéssel végigmenni a leírt úton, mely a könyv hangnemét az elejétől uralja: félelemmel vegyes idegenkedéssel, undorral és lelkifurdalással. Lehetséges, hogy ilyen mély hittel a szerző, aki hosszabb időn át egy emberi közösség vezetője (egy kölni páholy főmestere) volt, egész idő alatt semmi szépséget nem talált e szervezetben, melyért a legutóbbi időkig komoly elmék rajongtak? Mindenesetre érdemes a mai német szabadkőművesség belső vitái, útkeresése, problémái iránt érdeklődőknek ajánlani. ISBN: 978-963-277-252-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 915 Ft

Az aukció vége: 2011-11-25 12:53
. Gorissen, Burkhardt : Szabadkőműves voltam - Jelenlegi ára: 1 915 Ft